Primăria Slatina a semnat astăzi contractul de finanțare pe fonduri europene pentru amenajarea a 14 kilometri de piste pentru biciclete. Autoritățile speră să încurajeze cât mai mulți slătineni să renunțe la mașinile personale și să circule cu astfel de vehicule ecologice. Valoarea proiectului depășește 2,7 milioane lei.

Primarul Slatinei, Emil Moț, a fost astăzi la Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, pentru a semna  contractul de finanțare pentru proiectul „Realizare infrastructură pentru biciclete”. Finanțarea este asigurată prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa 4 și are o valoare totală de peste 2,7 milioane lei. Investiția prevede amenajarea de piste de piste de biciclete, pe o distanță de  14 km, pe arterele din Municipiul Slatina structurate pe 4 tronsoane:

Tronsonul 1 – Plaja Olt – Casa de cultură a Tineretului
Tronsonul 2 – Strada Ecaterina Teodoroiu – Strada Drăgănești
Tronsonul 3 – Strada Cireașov – Strada Artileriei
Tronsonul 4 – Strada Crișan – Bulevardul Nicolae Titulescu

Amplasarea pistelor pentru biciclete se va face pe carosabil, acolo unde spațiul o permite, pe fiecare sens de deplasare. Lățimea pistei de biciclete va fi de 1,2 m și se va asigura separarea de banda de circulație alăturată. „Prin soluția propusă în cadrul proiectului, se vor asigura promovarea mobilității urbane durabile prin crearea infrastructurii specifice pentru deplasările cu bicicleta (piste de biciclete) și implementarea unui sistem alternativ de mobilitate urbană care să vină în sprijinul reducerii emisiilor de CO2 în Municipiul Slatina”, a anunțat primarul Emil Moț, pe pagina sa de Facebook.

Articolul precedentMuniţie de război neexplodată, distrusă într-un poligon din Olt
Articolul următorSlatina: Orășelul copiilor, organizat în Parcul Tineretului