Ouăle contaminate cu insecticid produse la o fermă din Teleorman au ajuns și în Olt. 36.000 au fost achiziționate de un distribuitor din Olt, fiind vândute apoi în mare parte în magazine din mai multe județe. Inspectorii veterinari au mai retras de la comercializare 6.000 de bucăți, restul find deja introduse în consum.

O societate comercială din Olt a achiziționat în ultima perioadă peste 30.000 de ouă de la ferma din Teleorman, acolo unde a fost confirmată contaminarea cu fipronil, un insecticid periculos. „Referitor la ouăle contaminate cu fipronil provenite din județul Teleorman, în urma notificării și a listei de distribuție transmise de colegii din acest județ, s-a constatat că 36000 bucăți ouă au fost distribuite către o societate din județul Olt . DSVSA Olt a dispus imediat verificarea societății, în urma controlului efectuat, societatea din Olt a demarat procedura de retragere, fiind retrase de la comercializare un număr de 6000 de bucăți ouă, care au fost dirijate către o unitate de neutralizare, conform procedurilor”, a  explicat Venera Popa, purtătorul de cuvânt al DSVSA Olt.

Ouăle au ajuns către magazine mici, nu în supermarketuri, spun reprezentanții instituției. Ei au mai precizat că că în cursul anului 2018, toate fermele de găini ouătoare din județul Olt au prelevat probe sub supraveghere sanitară veterinară, în vederea determinării existenței fipronilului, cu rezultate corepunzătoare.

Articolul precedentUn nou val de zăpadă. Zeci de utilaje acţionează pe străzile Slatinei – FOTO
Articolul următorCaptură impresionantă de petarde reuşită de poliţiştii din Olt, de Sărbători