Fiecare primărie de comună va avea un buget minim de funcționare de 600.000 de lei, a anunțat astăzi Consiliul Județean. Instituția a explicat cum au fost calculate sumele și a precizat că fiecare localitate a primit banii conform formulei stabilite de Guvern, nu pe criterii politice.

Consilierii județeni au avut astăzi pe ordinea de zi un proiect prin care a fost repartizată către primării cota de 7,5% din impozitul pe venit aferentă acestui an. Împărțirea a fost contestată de aleșii liberali, care au spus că primarii PNL sunt nemulțumiți de alocări. Imediat a venit și replica președintelui Consiliului Județean, Marius Oprescu. „Domnul consilier a intrat în campanie electorală și face afirmații nefondate. Așa cum am stabilit și în consultările pe care le-am avut cu primarii conform legii, am stabilit următorul lucru: din total sume, venituri proprii plus cele primite de la Guvernul României prin formula de buget, scădem indemnizațiile cu handicap, fondul de salarii și fiecare localitate am stabilit noi că, dacă are 600.000, are buget de funcționare. Vorbim de comune cu acest prag”, a spus președintele.

Comunele mici, care nu aveau bugetul de funcționare asigurat, au primit de la Consiliul Județean sumele necesare. De asemenea, fiecare primărie de comună a beneficiat de aceeași sumă suplimentară. „Cele care n-au 600.000 au primit în completare astfel încât să facă acești bani. Peste acești bani, toate comunele au primit 100.000 lei, indiferent de culoarea politică. 500.000 de lei la fiecare oraș, indiferent de culoarea politică, iar municipiile au primit câte 1 milion de lei. Deci formula e simplă, nu e nici un fel de subiectivism. Ea este fundamentată pe realitățile care sunt publice, atât sumele primite de la Finanțe cât și din veniturile proprii și din impozite și taxe locale”, a mai spus Marius Oprescu.

După aceste repartizări, proiectul de buget este supus transparenței decizionale, aprobarea urmând să aibă loc în prima parte a lunii aprilie.

Articolul precedentIncendiu într-un oraş din Olt. Pompierii au reuşit să stingă focul după mai bine de o oră – VIDEO
Articolul următorLa sat, ca într-un oraș modern. Două comune din Olt vor avea trotuare și șanțuri betonate