Tot mai mulți slătineni aleg să plătească impozitele și taxele locale on-line, folosind site-ul ghiseul.ro. Astfel, numărul plăților aproape că s-a dublat, din 2016 de când s-a implementat sistemul până anul acesta, când s-au înregistrat peste 700 de plăți.

Ca să evite drumul până la Direcția Generală Economică și eventualele cozi la ghișee, mulți slătineni apelează la sistemul informatic de plată a impozitelor și taxelor locale. Potrivit statisticilor instituției, numărul plătitorilor on-line a crescut constant în ultima perioadă. „Prin sistemul informatic ghișeul.ro, până la această oră avem un număr de 703 plăți făcute în sumă de 225.000 lei. Comparativ cu ultimii ani, am constatat o creștere, iar ca exemplu, în anul 2016, anul implementării acestui sistem am avut un număr de 389 plăți în sumă de 94.000 lei, în 2017 am avut un număr de 666 de plăți în sumă de 212.000 lei”, a declarat Alin Calotă, directorul Direcției Generale Economice Slatina.

Sistemul este ușor de utilizat, iar plata poate fi căută din fața calculatorului doar prin introducerea datelor de identificare și a CNP-ului. Iar dacă totuși nu reușesc să acceseze platforma, vor primi consultanță din partea specialiștilor de la Direcția Economică. „Cei care nu l-au descoperit și nu știu cum se folosește acest sistem pot cere informații la noi și îi ajutăm cu cea mai mare plăcere. Trebuie introduse doar datele de identificare, numele și CNP-ul, se creează un cont și cu acel cont își poate plăti orice taxă, inclusiv amenzile”, a mai precizat Alin Calotă.

Articolul precedentFosta unitate militară din Slatina, transformată în parc. Va fi dezvăluit numele constructorului
Articolul următorTIR răsturnat de pe un pod rutier, în judeţul Olt – FOTO