Primăria Slatina a lansat licitația pentru lucrările de proiectare și execuție la Varianta Oituz și alte două străzi. Autoritățile speră să obțină fonduri guvernamentale pentru această investiție a cărei valoare este cât bugetul Slatinei de asfaltări pe trei ani. Tronsonul de drum este circulat în special de mașini de mare tonaj care tranzitează orașul.

Varianta Oituz, dar și Bulevardul Constantin Brâncoveanu și strada Pitești din Slatina au nevoie urgentă de reparații.

Autoritățile din Slatina au depus un proiect de modernizare a acestui tronson la Ministerul Dezvoltării, pentru a primi finanțare în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală. Investiția, în valoare de 46 de milioane de lei se află pe lista de așteptare. „Proiectul este de 46 de milioane de lei. Asta înseamnă bugetul pe asfaltări al Slatinei pe trei ani de zile. Ar trebui ca în următorii ani noi să nu mai asfaltăm nimic, să nu mai punem o plombă de asfalt ca să face, Varianta Oituz, strada Pitești și Constantin Brâncoveanu, ieșirea spre Craiova. Este un efort foarte mare pentru Slatina și nu în poate susține singură”, a spus Emil Moț, primarul Slatinei.

Reprezentanții municipalității speră să obțină finanțare de la Guvern, așa că au demarat deja licitația pentru proiectarea și execuția lucrării, astfel încât, atunci când va fi aprobată finanțarea, lucrările să înceapă cât mai rapid. În prezent, documentația este analizată de Agenția Națională pentru Achiziții Publice, etapă care ar putea dura câteva săptămâni, pentru ca apoi să fie desemnată firma care va executa lucrările.

Pe Oituz se circulă cel mai greu. Asfaltul este denivelat pe ambele benzi de circulație, astfel că mașinile, inclusiv cele de mare tonaj, merg încet printre șleaurile formate la tot pasul.

Articolul precedentItalieni implicați într-un accident, în Olt. Patru au ajuns la spital – FOTO
Articolul următorCadastru gratuit în opt localități din Olt. Lucrările, scoase la licitație