Primăria Potcoava a inițiat o campanie de strângere de semnături pentru ca orașul să redevină comună. Edilul a luat această inițiativă după ce mai mulți cetățeni au cerut organizarea unui referendum în acest sens. Pentru ei, statutul de oraș înseamnă taxe mai mari, pe care nu vor să le mai plătească în viitor.

Localitatea Potcoava, devenită oraș în 2004, ar putea să fie din nou comună. Asta după ce tot mai mulți locuitori și-au exprimat nemulțumirea față de nivelul crescut al taxelor pe care trebuie să le plătească, în schimbul statutului de orășeni. „Cetățenii, nu numai în orașul nostru, în majoritatea orașelor care s-au transformat din comună în 2014 sunt nemulțumiți de taxe că sunt mari și ar vrea să redevenim la statutul de comună ca să fie mai mici cheltuielile”, a spus Emanuel Enăchioaia, primarul orașului Potcoava.

Autoritățile locale, la presiunile cetățenilor, au inițiat procedura legislativă premergătoare realizării unui referendum. Oamenii vor fi chemați la urne să spună dacă sunt de acord cu această schimbare. „Am demarat și o strângere de semnături și o petiție on-line pentru că vrem să vedem exact dacă chiar își doresc mai mult de 50% din cetățeni, dar eu cred că își doresc și vom un proiect de hotărâre în consiliul local prin care vom cere către Prefectură, către Guvern aprobarea unui referendum”, a mai spus primarul din Potcoava.

Potcoava este cel mai mic oraș din județ, cu o populație ce nu depășește 6.000 de locuitori.

Articolul precedentVIDEO. Captură de 1,5 kilograme de cocaină, la Slatina. Pachetele erau trimise din Spania, într-o imprimantă
Articolul următorFOTO – Un polițist cu suflet mare. A salvat o lebădă prinsă într-o capcană și a eliberat-o