10 copii aflați în grija statului vor locui în condiții mult mai bune, într-o casă nouă, construită de Consiliul Județean anul acesta. Imobilul de tip duplex va dispune și de o sală pentru activități și un centru de consiliere psihologică.

Consilierii județeni au aprobat un proiect care prevede alocare a 3 milioane de lei pentru construirea unei case de tip familial cu o capacitate de 10 locuri, la Caracal. „Așa cum am promis la aprobarea bugetului, sunt unele investiții pe care în momentul respectiv n-am putut să le prindem în lista de investiții pentru că nu aveam indicatorii, studiul de fezabilitate aprobat. Iată astăzi, am aprobat pentru Direcția Copilului, un centru de tip familial”, a spus Marius Oprescu, președintele CJ Olt

Imobilul, construit din temelii, va găzdui copii din două căsuțe de tip familial care nu mai corespund, ca suprafață, cerințelor în domeniu.„ Este vorba despre un duplex la Caracal. Avem nevoie de acest centru, pentru că cele două căsuțe pe care urmează să le demolăm nu mai corespundeau normelor. Sunt alocați aproximativ trei milioane de lei pentru construcția acestui centru”, a mai explicat Marius Oprescu.

Investiția este absolut necesară. În primul rând pentru că rezolvă  problema spațiului de care au nevoie copii, dar și pentru că oferă posibilitatea derulării de noi activități dedicate lor, a spus directorul DGASPC Olt, Rădița Piroșca.

Direcția Generală de Asistență Socială are în plan să construiască  încă o căsuță de tip familial nouă, la Caracal.

Articolul precedentSportivi și antrenori, premiați mâine de Consiliul Județean- LISTA
Articolul următorMai mulți bani pentru bisericile din județ. De unde vine ajutorul