Tot mai multe focare de pestă porcină africană sunt confirmate de la o zi la alta, în Olt. Boala a fost confirmată în exploatații din Comani și Văleni, după ce săptămâna trecută au apărut alte cazuri, la Gostavățu, Stoenești, Ianca și Sprâncenata.

Șapte noi focare de pestă porcină africană au fost confirmate în ultimele zile de Direcția Veterinară Olt. Boala a ajuns și în localitățile Comani și Văleni, iar la Gostavățu și Stoenești au fost confirmate noi focare. „Ultimele focare de pestă porcină africană la porcii din exploatațiile non-profesionale au fost confirmate vineri seara, prin buletin de analiză emis de Institutul de diagnostic pentru localitățile Comani- un focar și localitatea Văleni, un focar, iar sâmbătă, din primele buletine emise de DSVSA Dolj, pentru Gostavățu- 4 focare și Stoenești- 2 focare”, a explicat Venera Popa, consilier superior la DSVSA Olt.

Statisticile veterinarilor sunt îngrijorătoare. Până acum au fost confirmate 22 de focare de boală în tot județul.

Comitetul local de combatere a bolilor s-a reunit sâmbătă în ședință și a stabilit măsurile de restricție privind circulația animalelor. Tot sâmbătă, veterinarii au eliminat toți porcii din exploatațiile în care evoluează boala. „Echipe de medici veterinari s-au deplasat la fața locului și au efectuat acțiunile de eliminare a porcilor care mai erau vii în focare. S-au instituit restricții pentru circulația tuturor speciilor de animale”, a mai spus Venera Popa.

Administrațiile locale din toate comunele afectate trebuie să își achiziționeze substanțe și echipamente de dezinfectat și să instaleze filtre rutiere.

 

Articolul precedentDetalii CUTREMURĂTOARE. Un poliţist le-a cerut procrurorilor să apeleze el la 112 şi să reclame o altercaţie domestică, pentru a se intra mai repede în „Casa Groazei” din Caracal
Articolul următorAgenția pentru Șomaj cheamă absolvenții la cursuri de calificare