Inspectorii veterinari au desfășurat recent o campanie de verificare a localurilor de alimentație publică din județ. Verificările au scos din nou la iveală nereguli legate în special de lipsa de igienă, dar și depozitarea necorespunzătoare a alimentelor.

Cea mai mare amendă, de 12.000 de lei, a fost aplicată unui centru de ambalat ouă aflat în incinta unei ferme de profil. În depozit au fost găsite ouă nesigure pentru consum, care nu fuseseră eliminate. O sancțiune uriașă a primit și un fast-food din Slatina. Era mizerie în bucătărie, iar multe dintre ingredientele folosite la prepararea alimentelor aveau deficiențe de etichetare, astfel că nu s-a putut stabili exact dacă erau expirate sau de unde provin. Administratorul are de plătit o amendă de 10.000 de lei.

Inspectorii veterinari au mai găsit nereguli și într-un depozit de alimente. Produsele erau puse efectiv la grămadă, fără să fie respectată vreo regulă de depozitare. În acest caz, amenda a fost de 6.200 de lei.

„Cu ocazia acestor controale au fost depistate nereguli de la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, respectiv: nerespectarea procedurii de retragere a produselor alimentare neconforme din punct de vedere sanitar veterinar, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării ; condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție şi de comercializare ; desfăşurarea activităţii în obiective neînregistrate sanitar veterinar ; manipulare necorespunzătoare a produselor alimentare ; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare cu supraaglomerarea spaţiilor .

Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 16 avertismente conform O.G. 2/2001 şi 3 sancțiuni contravenționale, conform H.G. 984/2005, cu modificările şi completările ulterioare, în valoare de 28.200 de lei”, au transmis reprezetanții Direcției Sanitare Veterinare Olt.

Articolul precedentConduceau fără permis autoturisme neînmatriculate
Articolul următorLegumicultorii din cooperative au dat lovitura! Noi contracte de livrare a produselor