Investiția pe care Compania de Apă le va face pe fonduri europene în cele 25 de localități ale județului vor crește calitatea apei. Astfel, în Slatina va fi modernizată stația de tratare, iar în celelalte localități vor fi amplasate astfel de stații, iar la final toți consumatorii vor beneficia de apă potabilă. În prezent, în multe localități rurale, apa de la rețeaua publică nu este bună de băut.
Proiectul implementat de Compania de apă cu fonduri europene nu presupune doar extinderea rețelelor de apă și canalizare. Înseamnă în primul rând apă de calitate pentru populația din cele 25 de localități incluse pe lista de investiții. În orașe, vor fi retehnologizate stații de tratare existente, iar în comunele în care nu există astfel de sisteme, ele vor fi înființate. Astfel, oamenii vor plăti apă potabilă, nu apă menajeră, cum plătesc acum în mai multe comune din județ. „În toate localitățile, și rural și urban s-a avut în vedere conformarea acestor localități. În toate vor fi rețele de apă, canalizare și toate, așa cum sunt grupate, vor avea stație de epurare și tratare, dacă apa din puțuri nu este conformă. Peste tot vorbim de apă potabilă, la finalul acestor proiecte”, au explicat reprezentanții Companiei de Apă.
În Slatina, apa va mai trece printr-o nou treaptă de tratare, după modernizarea stației existente, iar calitatea apei se va îmbunătăți considerabil. Lucrările vor începe în câteva luni.
Slatina, Caracal, Balș, Corabia, Drăgănești-Olt, Dăneasa, Scornicești, Potcoava, Piatra-Olt, Găneasa, Gostavățu, Băbiciu, Scărișoara, Dobrosloveni, Fărcașele, Izbiceni, Giuvărăști, Tia-Mare, Rusănești, Șerbănești, Crîmpoia, Vișina, Bălteni, Perieți, și Schitu sunt localitățile care vor avea rețele de apă potabilă și canalizare, la finalul acestui proiect.