Reprezentanți ai mai multor instotuții din județ și-au dat întâlnire astăzi la Slatina, în zona barajului dinspre Slătioara, pentru a aduna gunoaiele lăsate în urmă de cetățeni. A fost Ziua Mondială a Curățeniei sau World Cleanup Day este un eveniment desfășurat la nivel global și presupune conștientizarea importanței unui mediu curat.

Direcția Silvică, alături de Consiliul Județean, Garda de Mediu, Sistemul de Gospodărire a Apelor,  voluntari de toate vârstele elevi, dar și militari au participat astăzi la o acțiune amplă de ecologizare, desfășurată în zona statției de epurare din Slatina. „Peste 40 de pompieri au s-au alăturat activității denumită „Mișcarea pentru un Mediu Curat” și au participat la o amplă acțiune de ecologizare a fondului forestier administrat de Regia Națională a Pădurilor. Mediul înconjurător este al nostru și avem obligația să-l păstrăm curat!”, au transmis reprezetanții ISU Olt.

Anul trecut, 158 de țări din întreaga lume au participat la Ziua de Curățenie Mondială, adică 11 milioane de voluntari care au strâns 88.500 tone de deșeuri.

Articolul precedentVIDEO: Un slătinean a cucerit juriul de la Vocea României. Cine este tânărul care a întors trei scaune
Articolul următorIMAGINI cutremurătoare. Tânăr din Olt, în comă după un accident la Piteşti