Omul de afaceri Sorin Păduraru, cel care l-a denunțat și pe Darius Vâlcov într-unul din dosarele aflate pe rolul instanțelor de judecată apare și în dosarul primarului din Deveselu. Firma lui Păduraru a făcut lucrările de asfaltare pentru plata cărora se presupune că edilul Ion Aliman ar fi cerut mită.

Contractul de asfaltare de la Deveselu a fost câștigat de o asociere de firme, printre care și cea a omului de afaceri Sorin Păduraru, care a și executat lucrările pe drumul din localitate. În dosaruld e cercetare deschis de procurori apare dealtfel și un martor, reprezetant al acestei asocieri de constructori. Procurorii spun că Aliman l-ar fi sunat pe Păduraru să îi ceară 50.000 pentru deblocarea unor plăți pentru lucrări deja executate pe un tronson de drum din Deveselu.

„La data de 26 ianuarie 2015, în contextul derulării unui contract de execuție lucrări („Modernizare drumuri în comuna Deveselu, jud. Olt, 11,517 km – Asfaltare”), inculpatul Aliman Ion, în calitatea menționată mai sus și cea de ordonator de credite, a pretins în mod direct reprezentantului unei Asocieri de firme (martor în cauză) suma de 50.000 lei și a acceptat promisiunea acestuia din urmă de a-i remite suma de 70.000 lei (ce reprezenta un procent de 5% din contravaloarea unor lucrări deja executate)”, se arată în comunicatul de presă emis de DNA.

Primarul Aliman nu a  intrat în posesia banilor, după cum explică procurorii, însă este cercetat pentru luare de mită sub forma pretinderii.

Cauza este asemănătoare cu cea a fostului ministrul al Finanțelor, Darius Vâlcov, denunțat de Sorin Păduraru că ar fi cerut 100.000 euro mită, tot pentru deblocarea plăților la lucrări de modernizare a străzilor din centrul istoric al Slatinei.

Articolul precedentÎn judeţul Olt, sătenii taie porcii de teama îmbolnăvirii cu pestă
Articolul următorOamenii străzii au incendiat o casă nelocuită din Slatina – FOTO&VIDEO