Cifra de afaceri a Grupului ALRO a crescut, anul trecut, până la nivelul de 2,98 miliarde de lei, față de 2,73 miliarde de lei în 2017, în timp ce profitul net a scăzut la 233 de milioane de lei în 2018, de la 391 de milioane de lei în 2017. Investițiile în noi tehnologii în domeniul aluminiului procesat au dus la o scădere a profitului net înregistrat, explică oficialii companiei.

Ne continuăm planul de dezvoltare, concentrând cea mai mare parte a acțiunilor noastre pe livrarea de produse din aluminiu cu valoare adăugată mare și foarte mare, pe piețe exclusiviste, în care calitatea produselor și constanța livrărilor sunt factori-cheie”, a declarat Marian Năstase, Președintele Consiliului de Administrație al ALRO.

Profitul brut preliminar al Grupului s-a situat, în 2018, la 670 de milioane de lei, față de 688 de milioane de lei în anul precedent. Profitul net al perioadei raportate a fost de 233 de milioane de lei, față de 391 de milioane de lei în 2017.  „Anul trecut, am continuat să investim masiv în tehnologie de ultimă generație, care va contribui la realizarea obiectivului nostru de a crește producția de produse din aluminiu de înaltă calitate, în concordanță cu cererea clienților noștri. Această strategie nu doar că ne ajută să ne îndeplinim obiectivele financiare, dar consolidează, de asemenea, poziția noastră în industria aerospațială și auto”, a adăugat Marian Năstase.

Vânzările de aluminiu primar către terți au crescut, anul trecut, la 1,25 miliarde de lei, de la 1,15 miliarde de lei, în timp ce vânzările de aluminiu procesat s-au situat, în 2018, la 1,38 miliarde de lei, o ușoară scădere față de nivelul de 1,40 miliarde de lei înregistrat în 2017.

Datorită rezultatelor pozitive înregistrate atât în 2017, cât și în 2018, ALRO a realizat investiții semnificative pentru a-și menține obiectivul strategic de a ajunge la o capacitate de producție de 120.000 de tone de aluminiu procesat, până în anul 2022.

Articolul precedentOlt: Creşte numărul claselor cu învăţământ profesional dual, din această toamnă
Articolul următorModificări la înscrierea în clasa pregătitoare. Ce se întâmplă cu copiii născuţi după 31 decembrie