Reprezentanții Direcției Veterinare au fost astăzi din nou în comuna Osica de Sus, unde a fost confirmat ultimul focare de pestă porcină africană. Vor să afle cum a ajuns virusul în comună și dacă nu cumva mai sunt și alți porci bolnavi.

Apariția pestei porcine africane chiar în ograda asistentei veterinare din comună ridică mai multe semne de întrebare. De unde a fost adus virusului și, mai ales, dacă nu cumva acesta a ajuns și la alte animale din sat. Asta vor să afle și medicii veterinari, care au mers astăzi din nou la Osica de Sus, să continue ancheta epidemiologică în acest caz. „Ancheta este încă în derulare. Colegii noștri sunt și astăzi în teren, pentru a încerca să afle ce s-a întâmplat, în ce gospodării a mers să facă tratamente asistenta veterinară. Teama noastră este să nu mai fie și alți porci bolnavi în comună, de aceea vor începe verificarea tuturor exploatațiilor”, a explicat Venera Popa, consilier superior în cadrul DSVSA Olt.

Până acum, la Osica de Sus a fost confirmat un singur focar, în gospodăria asistentei veterinare. Doi purcei au murit de pestă porcină africană, iar ceilalți trei pe care îi mai avea femeia au fost uciși preventiv.

Articolul precedentLe-a luat foc autoturismul, în mers, pe un drum din Olt – VIDEO
Articolul următorVeterinarii verifică toți porcii din localitățile aflate în apropiere de Osica de Sus