Șomerii de peste 45 de ani, părinții unici întreținători de familie, șomerii de lungă durată sau tinerii considerați greu de angajat sunt categoriile de angajați pentru care se oferă subvenții consistente. Astfel, un antreprenor poate pune pe picioare o afacere fără să scoată pre mulți bani din buzunar pentru plata salariilor.

2.250 de lei pe lună, timp de 12 luni primesc angajatorii care aleg să încadreze în muncă persoane din aceste categorii considerate vulnerabile. Subvenția a crescut considerabil anul acesta, de aceea și numărul patronilor care au solicitat-o este aproape dublu față de anul anterior, când primeau 900 de lei pentru fiecare angajat.

Potrivit statisticilor Agenției pentru Șomaj, în Olt, în primele 9 luni ale lui 2019, a fost solicitată subvenționarea locului de muncă pentru un număr de 442 de persoane, în timp ce în aceeași perioadă a anului 2018, numărul angajaților subvenționați a fost de doar 226, în Olt.

AJOFM acordă subvenții și pentru cei care angajează absolvenți, valoarea sprijinului lunar fiind de 2.250 lei, pe o perioadă de 12 luni. În cazul în care absolvenții sunt încadrați din rândul persoanelor cu handicap, atunci subvenția se acordă pe o perioadă de 18 luni.

Articolul precedentȘOCANT! Adolescentă, drogată și violată în timpul unui ritual satanic
Articolul următorTentativă de viol, finalizată cu furtul unui telefon şi a unei sume de bani. Ce s-a întâmplat cu autorul