Se lucrează pe șantierul Drumului Expres Craiova-Slatina- Pitești, au anunțat astăzi oficialii Companiei de Drumuri. Se decopertează traseul șoselei și se amenajează drumurile tehnologice, fiind mobilizate 15 utilaje pentru continuarea lucrărilor.

Continuă lucrările pe primul tronson al drumului expres care va lega Craiova pe Pitești, prin Slatina. După ce ieri a fost deschis oficial șantierul, astăzi s-a trecut la pregătirea terenului alocat șoselei.

„Muncitorii și utilajele constructorului italian Tirrena Scavi continuă lucrările începute ieri pe tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova- Pitești. În acest moment 15 utilaje  acționează pentru  decopertarea traseului și amenajarea drumurilor tehnologice destinate accesului în șantier”, anunță, într-un comunicat de presă, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Lucrările au demarat la granița dintre județele Olt și Dolj. În perioada următoare, un alt șantier urmează să se deschidă în apropiere de Balș și altul la Slatina. Constructorul  tronsonului 2 al șoselei a anunțat Compania de drumuri că vrea să termine până la sfârșitul anului tronsoanele care vor ocoli cele 2 orașe aglomerate. „Ambii constructori intenționează să finalizeze anul acesta 27 de kilometri din acest drum. Cel puțin așa ne-au spus la începutul anului, cei 27 de kilometri incluzând 2 puncte fierbinți pentru zonă, Balș și Slatina, în sensul în care se va insista pe variantele ocolitoare ale celor 2 localități, pentru a elimina aglomerația din oraș”, a  spus Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

Până când va fi amenajat în totalitate drumul expres, cele două tronsoane ocolitoare vor fi conectate la drumul național, astfel încât să poată prelua în cel mai scurt timp traficul și să degajeze orașele.

Articolul precedentSe montează semafoare inteligente pentru fluidizarea traficului, în Balș
Articolul următorAmericanii au adus rachetele THAAD, în Baza de la Deveselu – FOTO