Număr persoanelor care beneficiază de ajutoare de încălzire a scăzut semnificativ în ultimii doi ani, au anunțat astăzi reprezentanții Agenției de Plăți și Inspecție Socială Olt. Astfel, dacă în sezonul rece 2016-2017 erau aproape 11.500 de beneficiari, anul acesta numărul lor este de aproximativ 3.700.

Scăderea este semnificativă, asta în ciuda faptului că plafonul de venituri până la care se acordă subvenția s-a mărit anul acesta, de la 615 lei pe membrul de familie la 750 de lei. Însă și veniturile populației au crescut și mai mult, fie că vorbim de pensii sau salarii. În plus, găsirea unui loc de muncă nu mai este o problemă pentru oltenii dornici să lucreze. Atât pe platforma industrială, cât și în agricultură sau în industria textilă, sunt posturi vacante pe tot parcursul anului. Așa că mulți dintre cei care aveau nevoie de sprijin financiar pentru încălzirea locuinței cu lemne, gaze naturale sau electricitate nu se mai regăsesc pe listele beneficiarilor.

Cele mai mari scăderi ale numărului de ajutoare sunt în rândul oltenilor care se încălzesc cu lemne. Astfel, de la aproape 9.600 câți erau în urmă cu doi ani, acum au mai rămas aproximativ 3.100 de beneficiari. Și numărul celor care primesc ajutor pentru încălzirea locuinței cu gaze a scăzut, de la 1.500 în sezonul 2016-2017, la 400 anul acesta.

Articolul precedentUn important om de cultură din Olt a murit
Articolul următorOlt: Un nou deces din cauza gripei. Numărul morţilor a ajuns la trei