Astăzi, valorile termice vor fi în general apropiate de mediile multianuale. Pe parcusul zilei, vremea va fi predominant frumoasă, cerul va fi variabil în nord-est și mai mult senin în rest.

Seara și noaptea, înnorările se vor accentua în jumătatea de nord-vest a țării, unde se vor semnala precipitații, slabe cantitativ, sub formă de ploaie. Trecător, în Transilvania și la munte vor fi precipitaţii mixte. Izolat vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 și 17 grade, iar cele minime se vor situa între -1 şi 7 grade, cu valori mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, spre -7 grade.

Dimineața și noaptea, pe arii restrânse va fi ceață, mai ales în est și sud și izolat se va semnala brumă.

Duminică, vremea va fi apropiată de normal sub aspect termic, mai caldă în regiunile sudice și mai rece în nord- est.

Cerul va fi temporar noros, iar pe parcursul zilei va ploua, local în nord, centru și est și pe spații mici în sud.

La munte au fost anunțate precipitații mixte.

În regiunile sudice ploile vor avea și caracter de aversă și se pot semnala descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare ziua, în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari pe crestele Carpaților Meridionali.

Dimineața, pe arii restrânse în sud și est, va fi ceaţă. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 18 grade, cele minime vor fi cuprinse între -6 şi 4 grade.

 

Articolul precedentTrafic rutier închis astăzi în Prahova
Articolul următorRomânia trece la ora de vară