Avertizări cod portocaliu și cod galben de viscol și ninsori, valabile până luni în mai multe judeţe ale țării.

Un cod galben de ninsori moderate și intensificări ale vântului intră în vigoare de sâmbătă, de la ora 23.00, până duminică dimineața, ora 10.00.

Sunt vizate județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Bihor, Cluj, Mureș, Harghita, Covasna, Brașov, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin și Arad.

„În nord-vestul țării și la munte va ninge moderat, iar vântul va avea intensificări, cu viteze de 55…65 km/h. În zona înaltă de munte, rafalele vor depăși 90…100 km/h, va fi viscol și vizibilitatea”, conform ANM.

Începând de duminică, de la ora 02 00 până la ora 10 00, va intra în vigoare un cod portocaliu de viscol puternic la altitudini peste 1.600 metri.

Sunt vizate județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț, Harghita, Bacău, Covasna, Vrancea, Buzău, Alba și Cluj.

La altitudini de peste 1600 m, în Carpații Orientali și în zona Munților Apuseni vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120…140 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitate foarte scăzută.

Alerta cod galben de vânt puternic a fost emisă pentru intervalul duminică, ora 10.00 – luni, ora 10.00, în județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Cluj, Bihor, Mureș, Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Gorj, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Suceava și Botoșani.

În Transilvania, nordul Moldovei, în cea mai mare parte a Olteniei, și în sud-vestul Munteniei, iar pe parcursul zilei de duminică (30 ianuarie) și în Banat și Crișana temporar vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 55…65 km/h, și pe suprafețe mici de peste 70 km/h. La munte rafalele vor depăși 90…100 km/h, zăpada spulberată, iar vizibilitatea scăzută.

Pe arii restrânse, intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului. Vântul va continua să aibă intensificări și pe parcursul zilei de luni (31 ianuarie) în nordul Moldovei și la munte, îndeosebi în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură.

Și tot de duminică, de la ora 10.00, până luni, la ora 08 00, intră în vigoare și un cod portocaliu de viscol și ninsori abundente la munte, la înălțimi mai mari de 1.600 de metri.

Se află sub incidența codului județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Suceava, Mureș, Harghita, Neamț, Bacău, Covasna, Buzău, Prahova, Brașov, Dâmbovița, Argeș, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Caraș-Severin, Cluj și Alba. În intervalul menționat, la munte, la altitudini de peste 1600 m vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120…140 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitate foarte scăzută.

 

Articolul precedentBogdan Despescu, despre ordonanța care prevede amenzi uriașe pentru conducătorii auto impulsivi: „Sunt pentru o mai bună disciplină în trafic”
Articolul următorTop 5 cele mai ieftine destinatii europene pentru romani