Primăria Slatina a semnat contractul de finanțare pentru un proiect care asigură un nou sistem de plată a biletelor de autobuz. Acestea presupune achiziționarea de echipamente de tipărire și dispozitive de control amplasate în autobuze dar și de automate aflate în stații.

Banii necesari implementării noului sistem provin în cea mai mare parte din fonduri europene, finanțarea fiind asigurată în cadrul Axei prioritare 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, din Programul Operațional Regional. „În data de 08 octombrie 2019, Directorul General al ADR Sud-Vest Oltenia, Doamna Marilena BOGHEANU, a semnat cu Domnul Constantin-Stelian-Emil Moț – Primarul Municipiului Slatina contractul de finanțare cu titlul „Sistem integrat de plata a serviciilor comunitare (inclusiv transport public)” in cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020. Valoare totala a proiectului este de 4.601.144,14 lei, din care suma solicitata este de    4.509.121,25 lei (985.729,54 euro)”, au transmis printr-un comunicat de presă reprezentanții Agenției de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia.

Toate echipamentele achiziționate în cadrul proiectului au ca scop facilitarea accesului călătorilor la cumpărarea biletelor, autoritățile sperând că în acest fel vor convinge cât mai mulți slătineni să circule cu autobuzul. De asemenea, după implementarea acestui sistem de e-ticketing pentru transportul public, autoritățile și-au propus să extindă acest tip de servicii și să înființeze un sistem integrat de plata a serviciilor comunitare, permițând integrarea ulterioara a altor sisteme similare: plata parcărilor, plata accesului in zonele restricționate, închirierea de biciclete si alte vehicule alternative.

Primăria Slatina a mai depus pe fonduri europene încă un proiect care încurajează transportul public. Vrea să achiziționeze autobuze electrice, să înființeze piste pentru biciclete și stații de încărcare și să modernizeze toate străzile pe care circulă autobuzele locale, inclusiv în cartierele de case.

Articolul precedentPiste pentru biciclete la Corabia, datorită unui proiect cu fonduri europene
Articolul următorProiectul CAO de modernizare și extindere a rețelelor de utilități, reactualizat. Sunt 25 de localități vizate