Cu investiții în modernizarea drumurilor și extinderea rețelelor de utilități, Caracalul este un municipiul în dezvoltare continuă. Anul acesta, autoritățile vor continua proiectele pe fonduri europene pe care le au în derulare. Vor pune accent însă pe cele destinate grupurilor sociale vulnerabile, pe care vor în primul rând să le integreze pe piața muncii.

Fondurile europene vor ajuta comunitățile sărace din Caracal să se dezvolte. Primăria lucrează la un proiect amplu, care include peste 25 de investiții, toate destinate celor fără posibilități financiare. Autoritățile își propun să le faciliteze accesul pe piața muncii, iar pentru asta vor să le asigure unități de supraveghere și educație pentru copii. O creșă și o grădiniță ridicate în comunitatea de romi sunt cele mai importante proiecte sociale care ar putea începe anul acesta. „Un proiect foarte important se adresează grupurilor sociale vulnerabile din orașul nostru. Și ei au nevoie de ajutor, pentru că în ultimii ani Caracalul a pierdut multă industrie pe care încercăm să o recâștigăm, s-au pierdut multe locuri de muncă, iar de această latură socială nu s-a mai ocupat nimeni. Vrem să le oferim și lor ajutor și cred că vom reuși acest lucru cu ajutorul fondurilor europene”, a explicat Liviu Radu, primarul Caracalului.

Etapele lungi și anevoioase pe care trebuie să le parcurgă toate aceste proiecte lungesc mult durata lor de implementare, spune edilul Liviu Radu. „Sunt proiecte la care eu și echipa din primărie lucrăm de multă vreme. Ceea ce ne ține în loc este procedura destul de anevoioasă, dar cetățenii trebuie să înțeleagă că în aceste proiecte cu fonduri europene trebuie să respectăm cu strictețe toate etapele. Am speranța că o parte din ele vor demara anul acesta”, a mai spus primarul din Caracal.

Edilul spune că se bazează în continuare pe fondurile europene pentru dezvoltarea orașului. Altfel, multe investiții ar fi imposibil de realizat din bugetul local.

Primăria Caracal mai are în derulare și alte proiecte pe fonduri europene. Unele vizează lucrări importante la spitalul municipal, iar altele restaurarea unor clădiri de patrimoniu în care funcționează instituții publice.

Articolul precedentVâlcov, lăsat fără permis pentru trei luni şi amendat după ce a fost luat de radar în judeţul Argeş. A depăşit viteza legală în localitate
Articolul următorAl șaptelea deces provocat de gripă, în județul Olt