Construită în urmă cu aproape nouă decenii, într-un stil cu totul diferit de cel al clădirilor din vremea respectivă, o casă din Slatina ascunde o istorie impresionantă. Un arhitect italian a realizat proiectul pentru proprietarul de atunci al imobilului, Stelian Bădescu, un croitor de lux al anilor ’30, în Slatina.

La intersecția străzilor Ionașcu și 13 Decembrie ne atrage privirea o casă în stil modern, specific anilor 1930, cu volume îndrăznețe care rezolvă spectaculos perspectiva locului de amplasare. Proiectul este întocmit de arhitectul italian stabilit în Slatina, Ermano Noale, iar constructor a fost Gh. Antonescu, fondatorii firmei ANTONOALE. „Familia Bădescu, proprietara casei, s-a bucurat de respectul concitadinilor. Stelian Bădescu, croitor de lux, deținea pe Lipscani atelierul „Moda Eleganta”, frecventat de slătinencele cu pretenții. Florea Gheorghe Badescu, fiul lui Stelian Bădescu, a absolvit Facultatea de Psihologie de la Cluj șef de promoție, după ce a fost respins doi ani din cauza „originii nesănătoase”. A revenit la Slatina și a muncit exemplar, până la pensionare, in cadrul secției de psihiatrie a Spitalului județean Olt”, scrie istoricul slătinean Aurelia Grosu.

Marea pasiune a lui Florea Gheorghe Bădescu a fost pictura naiva, obținând distincții onorante ori de câte ori a participat la Saloanele naționale de pictura naiva de la Pitești. La sugestia bunului său prieten, Dr. Mircea Șerbu, pictează portretele marilor filantropi Ionașcu și Neaga pe care le donează Muzeului județean Olt.

Articolul precedentPrimele 1.000 de doze de vaccin antigripal au ajuns la Spitalul Slatina. Când începe imunizarea
Articolul următorNoutăţi în cazul jafului maşinii de poştă, în Balş. Ce a decis Tribunalul Olt