Referendumul pentru atribuirea numelui de Olt-Romanaţi judeţului Olt se va desfăşura în zilele de sâmbătă, 6 octombrie, şi duminică, 7 octombrie, în acelaşi timp cu consultarea populaţiei privind redefinirea famililei.

Preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, a declarat că forul judeţean se va reuni, astăzi, pentru a adopta o hotărâre în acest sens.

„Convocăm şedinţa de consiliu pentru ca şi referendumul pentru atribuirea denumirii de Olt-Romanaţi judeţului Olt să se desfăşoare tot pe parcursul a două zile. Am cerut punct de vedere de la AEP, care ne-a transmis că este nevoie de o astfel de hotărâre pentru că se pliază tot pe două zile”, a afirmat Oprescu.

Oltenii vor fi chemaţi să răspundă cu „da” sau „nu” la întrebarea „Sunteţi de acord cu atribuirea denumirii Olt-Romanaţi judeţului Olt?”. Pentru ca această schimbare de denumire să se producă, la vot trebuie să se prezinte 30% dintre oltenii aflaţi în listele electorale permanente, iar 50% plus unu dintre aceştia să voteze „da”.

Un grup de iniţiativă, format din reprezentanţii unor asociaţii, ai autorităţilor judeţene şi locale, dar şi parlamentari din toate partidele, s-a reunit, anul trecut, la Caracal pentru a propune adăugarea la numele judeţului Olt a denumirii de Romanaţi, ca reparaţie istorică pentru vechiul judeţ din perioada interbelică ce avea reşedinţa la Caracal.

Din grupul de iniţiativă fac parte reprezentanţii unor asociaţii din Caracal, dar şi prefectul judeţului Olt, Silviu Neacşu, preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, primarul din Caracal, Liviu Radu, viceprimarul Octavian Stănescu, alături de senatorii Paul Stănescu, Renică Diaconescu (ambii PSD), Siminica Mirea (fostă PNL) şi deputaţii social-democraţi Florin Iordache, Marius Iancu, Alexandru Stănescu şi Dan Ciocan. De asemenea, iniţiativei de adăugare a numelui de Romanaţi la cel al judeţului Olt a aderat şi episcopul Slatinei şi Romanaţilor, Preasfinţitul Sebastian.

Articolul precedentAutoturism distrus într-un incendiu de vegetație uscată, la Corabia. Un bărbat a suferit arsuri – FOTO&VIDEO
Articolul următorStănescu: „Am identificat, alături de colegii mei, cauzele care au condus la situația noastră actuală, una deloc favorabilă“