Clubul de Presă a luat act de un proiect de hotărâre de Guvern aflat foarte aproape de faza de aprobare, prin care Ministerul Digitalizării intenționează să-și lărgească atribuțiile, astfel încât să poată controla mediul online. 

„Cu alte cuvinte, toate postările online devin vulnerabile, în măsura în care birocrații din Ministerul Digitalizării ajung la concluzia că informațiile și comentariile distribuite sunt neconforme cu linia oficială. În final, responsabilii Ministerului Digitalizării pot șterge de pe internet postările sau chiar pot bloca respectivele site-uri sau conturi. 
Clubul de Presă apreciază că se pregătește o nouă formă de cenzură, de limitare brutală a dreptului cetățeanului de a fi informat și solicită Executivului să nu aprobe acest proiect de hotărâre de Guvern. În caz contrar, ne vom adresa tuturor organizațiilor internaționale care apără libertatea de expresie și vom cere membrilor noștri să instituie un boicot asupra mesajelor furnizate de Ministerul Digitalizării”, se arată într-un comunicat semnat de Sorin Roșca Stănescu în numele Clubului de Presă.

 

Articolul precedentAlexandra Păcuraru | Le mulțumesc magistraților care au înțeles că Realitatea Plus nu face agenda nimănui, ci doar pe cea a românilor
Articolul următorNoi acuzații de dopaj pentru Simona Halep! Sportiva româncă este acuzată de a doua încălcare a reglementărilor antidoping