Meteorologii au emis un nou cod galben de ploi şi vijelii, valabil pentru cea mai mare parte a ţării. Duminică, 12 iunie, în intervalul 10 – 22, vom avea parte de instabilitate atmosferică temporar accentuată, în 32 de judeţe. 

 

În intervalul menţionat, local în sudul, centrul, estul şi nord-estul ţării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului şi pe alocuri vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp şi izolat 40…50 l/mp.

Manifestări de instabilitate atmosferică, dar pe arii mai restrânse şi la intensitate mai redusă, vor fi luni (13 iunie) în sud, în centru şi în zonele montane.

 

În București vremea va fi normală sub aspect termic, dar în general instabilă. Vor fi înnorări și perioade cu averse, posibil torențiale, însoțite de descărcări electrice. Cantitățile de apă vor fi de 2 – 6 l/mp și izolat peste 10 – 20 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în special asociate ploilor. Temperatura maximă va fi de 25 – 27 de grade.

Articolul precedentStrategie în alb și negru – Ediția din 11 iunie
Articolul următorVictimele Mineriadei, comemorate în Piața Universității. Regizorul Bobby Păunescu a participat la ceremonie