Contestată inițial și anulată apoi în instanță, construcția tronsonului 3 al Drumului Expres Craiova-Slatina-Pitești a fost scoasă din nou la licitație. Constructorii pot depune oferte până la începutul lunii viitoare.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunță că a transmis în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SICAP) anunţul de participare pentru procedura de atribuire a contractului „Proiectare și execuție „Drum Expres Craiova – Pitești” Tronsonul 3″.

„Obiectul contractului este reprezentat de construcția a 31,75 km, având ca punct de început zona nodului rutier la DN 65 (Valea Mare), care intersectează DN 65 la km 57+720 și ajunge până la limita dintre județele Olt și Argeș la km 89+300”, se precizează în comunicatul de presă al CNAIR.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor a fost stabilit pentru data de 08 noiembrie 2019, iar valoarea estimată a contractului este de 999.410.536 lei fără TVA.

Firma care va câștiga licitația va avea la dispoziție 12 luni pentru proiectare și încă 24 luni, perioada de execuție a lucrărilor. La acestea se adaugă o perioadă de garanție de 60 de luni.

Tronsoanele 3 şi 4 din Drumul Expres Craiova – Piteşti au mai fost lansate la licitaţie de către CNAIR în urmă cu doi ani, odată cu tronsoanele 1 şi 2. În urma contestaţiilor în instanţă, licitaţiile pentru tronsoanele 1 şi 2 au continuat, dar cele pentru tronsoanele 3 şi 4 au fost anulate. Licitaţia pentru tronsonul 4 a fost reluată în această vară. Întregul proiect are o lungime de aproximativ 121 km și o valoare estimată de 3,77 miliarde de lei, fără TVA și va fi finanțat din fonduri europene prin POIM 2014 – 2020.

Articolul precedentSchimbări la conducerea unui serviciu din cadrul IPJ Olt
Articolul următorSlatina: Trei persoane la spital, în urma unui accident rutier