Un primar din Olt vrea să investească în amenajarea unor piste de biciclete, dar și în realizarea de trotuare, podețe și iluminat public modern. Toate fac parte din același proiect, iar finanțarea va fi asigurată sub formă de împrumut din Fondul de Investiții.

Bicicleta este un mijloc de transport folosit frecvent în mediul rural, iar pistele pentru bicicliști ar trebui să fie și ele nelipsite din orice comună. Edilul din Cârlogani pregătește un proiect în care a inclus și acest tip de investiții, atât de necesare pentru siguranța rutieră. „Nu are rost să pierdem șansa asta, că investiția e necesară. În orice localitate e necesară o pistă, unde îți permite spațiul ca să nu mai meargă cu bicicletele pe marginea drumului, să fie puși în pericol”, a spus Ionel Văduva, primar comuna Cîrlogani.

În proiect sunt incluse și alte lucrări la care multe comunități din zona rurală nici nu îndrăznesc să viseze. Edilul spune că a gândit acest proiect în perspectivă, astfel încât să nu fie nevoie în următorii ani de alte intervenții pe această zonă de trafic pietonal și de biciclete. „Avem în proiect șanțuri, rigole, podețe, întrebări la fiecare proprietate, trotuare, piste de biciclete și iluminat public. Proiectul va crește, într-adevăr ca valoare, dar trebuie să ne gândim cu toți că dacă nu le faci când trebuie, dacă nu ai viziune, intervii ulterior și costurile sunt mai mari”, mai spune edilul din Cîrlogani.

În ședința de ieri, consilierii județeni au aprobat predarea către Primăria Cîrlogani a părții de drum necesare pentru amenajarea pistelor. Acolo unde terenul va permite, culoarele pentru bicicliști vor fi amplasate între șanțuri și proprietățile oamenilor, iar unde nu vor fi identificate suprafețele necesare, pistele vor ocupa o parte din acostament.

Articolul precedentVIDEO. Un TIR a fost cuprins de flăcări pe un drum din Olt
Articolul următorDecizie a Gărzii de Mediu în cazul unui depozit de gunoi din Olt, amendat timp de doi ani la rând