În Vlădila, sănătate locuitorilor ocupă un loc foarte important. De aceea autoritățile au investit într-un centru de permanență și au atras șase medici cărora le-au oferit cele mai bune condiții de lucru. În schimb, ei asigură servicii medicale inclusiv în timpul nopții și în week-enduri, pentru locuitorii comunei și cei din zona limitrofă.

În timp ce în multe sate medicul de familie ajunge o dată pe săptămână, la Vlădila localnicii au tot timpul acces la servicii medicale. În centrul de permanență, care funcționează de anul trecut într-o clădire complet modernizată lucrează trei medici de familie și alți trei care vin să facă gărzi. Autoritățile au avut grijă ca medicilor să nu le lipsească nimic și s-au asigurat astfel că vor avea personal suficient pentru buna funcționare a cabinetelor. „Avem pe raza comunei trei medici de familie, iar din 2015 am construit și locația pentru un centru de permanență. Anul trecut am reuși să îl înființăm. Este un centru modern cu cameră de gardă, sală de consultații, sală de tratament și tot ceea ce este nevoie pentru buna desfășurare a activității”, a spus Marian Tocea, primarul comunei Vlădila

Localnicii din Vlădila, dar și cei din comunele învecinate au încredere în serviciile medicale oferite în cadrul centrului, așa că adresabilitatea este mare inclusiv în week-enduri. „Activează șase medici la nivelul comunei, avem inclusiv sâmbătă și duminică în permanență. Sunt destui cetățeni care vin, nu doar de pe raza comunei. Sunt arondate patru comune, Traian, Studina, Rotunda și Deveselu”, a  mai spus edilul din Vlădila.

Primăria Vlădila asigură cheltuielile de funcționare pentru acest centru, în timp ce salariile medicilor sunt plătite de Ministerul Sănătății. În județ mai funcționează alte 9 centre de permanență.

Articolul precedentAccident în Slatina. Două femei lovite pe trecere de pietoni de o autoutilitară – VIDEO
Articolul următorMall la Slatina. Trei firme vor să construiască pe terenul fostei unităţi militare