Președintele ALDE Olt, Mihai Niță, a susținut astăzi o conferință de presă în cadrul căreia și-a manifestat vehement nemulțumirea în legătură cu deciziile luate de partid la Nivel Central. Liderul liberalilor și democraților olteni cere demisia secretarului general Daniel Chițoiu, dar și renunțarea la alianța cu Pro România.

Nemulțumiți că liderii de la centru nu le-au explicat condițiile unei eventuale alianțe cu Pro România și mai ales de faptul că ALDE nu a primit susținere pentru candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu la prezidențiale, ALDE Olt cere o schimbare de strategie. Primul vinovat de eșecul partidului la alegerile europarlamentare este secretarul general Daniel Chițoiu, care ar trebui să demisioneze, susține Mihai Niță.

„Considerăm că secretarul general trebuia să își apere partidul, pe liderul acestuia, inclusiv de atacurile nepermise ale noului partener politic, care a încercat prin toate declarațiile publice să delegitimeze politic ALDR și să îl trateze ca pe  partidul minor din noua alianță…În baza mandatului Biroului Politic Teritorial al ALDE Olt, solicităm demisia imediată din funcția de secretar general al ALDE a domnului Daniel Chițoiu și întrunirea forurilor statutare ale partidului, în care să fie desemnat un secretar general agreat de toți liderii județeni ai partidului”, a declarat Mihai Niță.

El a mai spus că astfel de decizii au mai fost luate și de alte organizații din țară, care au susținut astăzi conferințe de presă. „Am vrut să începem de la Olt și în același timp mai au loc conferințe de presă în țară, urmând ca săptămâna viitoare să atragem toate filialele alături de grupul nostru. Consider că partidul se poate redresa cu acțiuni serioase, cu corectitudine, cu muncă în mod sincer și cinstit”, a precizat președintele ALDE Olt.

În cazul în care propunerea lor nu va fi luată în considerare, liberalii și democrații olteni, dar și alți colegi din țară, spun că se vor constitui în grupuri parlamentare independente, iar în cazul unei moțiuni de cenzură, vor fi alături de PSD.

Articolul precedentCine cercetează pe cine, în cazul intervenţiei de la Caracal. Precizările procurorilor
Articolul următorÎncepe construcția tronsonului din Olt al Drumului Expres Craiova-Slatina-Pitești. 400 de persoane, mobilizate pe șantier