Poliția și Jandarmeria fac controale în toată țara. Oamenii legii verifică dacă sunt respectate măsurile, în contextul pandemiei. Echipaje mixte, formate din polițiști și jandarmi, au facut mai multe controale ieri seară. Florin Cîțu a susținut ieri că poliția s-a retras în ultima perioadă, dar acum este momentul să intervină din nou pentru a responsabiliza oamenii. 

Mai multe echipaje ale poliției rutiere au fost prezente și pe parcursul nopții pe drumurile țării. Acestea au ajutat la fluidizarea traficului din zona, cât și verificarea conducătorilor auto în vederea prezintării declarație pe proprie răspundere pentru deplasările în localitățile carantinate sau după orele 22.00.

Reprezentanții forțelor de ordine anunță că actiunea se desfasoara la nivel national si vizeaza prevenirea si raspandirea epidemiei de COVID-19. Este vorba despre controale atat la persoanele fizice cat si la cele juridice in vederea verificarii respectarii masurilor sanitare in vigoare.

Premierul Florin Cîțu îi îndeamnă pe români să fie mult mai precauți. Vrea ca începând de luni să nu mai existe cozi unde oamenii să nu respecte distanțarea fizică.

„Cred că s-a retras în ultima perioadă, e momentul să revină, pentru că încă nu am trecut de pandemie, și trebuie să revină și sunt reguli care trebuie respectate. Dacă ne reflaxăm prea repede ajungem la această situație, iar măsurile luate sunt pentru a reduce acest efect al pandemiei.

Am cerut în discuția mea cu prefecții să nu mai văd luni, după acest weekend, acele imagini cu oameni care stau la cozi, cluburi fără să respecte distanțarea”, a declarat premierul.

Controalele de amploare ale autorităților vor fi tot mai dese în perioada următoare.

 

Articolul precedentCE spun EXPERȚII despre valul al treilea al pandemiei. „Este în interesul populației să se extindă testarea în masă”
Articolul următorRaed Arafat critică nerespectarea regulilor și cozile din magazine