Trei persoane, printre care un copil în vârstă de 14 ani, au ajuns la spital, duminică după-amiază, în urma unui accident rutier în care au fost implicate trei autoturisme, pe drumul judeţean DJ 677, între localităţile Salcia şi Pleşoiu.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu, a declarat că accidentul s-a petrecut din cauza nepăstrării distanţei regulamentare în mers.

„Din primele cercetări polițiștii au stabilit faptul că o tânără, de 29 de ani, din municipiul Slatina, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Județean 677, pe raza comunei Slătioara, din direcția Pleșoiu către Salcia, nu ar fi păstrat o distanță corespunzătoare în mers față de autoturismul din fața sa, intrând în coliziune cu acesta. În urma impactului, autoturismul a fost proiectat într-un alt autovehicul, condus regulamentar de un bărbat, din județul Argeș”, a declarat reprezentantul IPJ Olt.

Şoferii celor trei autoturisme implicate în eveniment au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind zero. Un dosar penal a fost deschis de poliţişti pentru vătămare corporală din culpă, în urma accidentului.

În cele trei autoturisme se aflau șapte persoane, trei fiind transportate la spital, printre care un adolescent în vârstă de 14 ani.

„Echipajele medicale au asistat trei persoane, un minor, în vârstă de 14 ani, din localitatea Ungheni, județul Argeș, cu atac de panică, fără urme vizibile de traumă, o femeie, în vârstă de 27 de ani, din localitatea Pleșoiu, cu traumatism cervical și un bărbat, în vârstă de 29 de ani, din comuna Pleșoiu, cu excoriații la membrul superior drept. Minorul și femeia au fost transportați la UPU Slatina”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu.