Ministerul Finanțelor Publice a alocat bani tuturor primăriilor din județ, astfel încât să poată funcționa fără probleme în ultimele trei luni ale anului. Sumele au fost împărțite în funcție de solicitările transmise de fiecare unitate în parte, dar și în funcție de banii pe care îi aveau în cont.

Cele mai mari sume au fost alocate orașelor și municipiilor din județ, primăriile din aceste comunități având și cele mai mare cheltuieli, în special cu plata indemnizațiilor și salariilor persoanelor cu handicap și însoțitorilor. Astfel, Primăria Slatina va primi aproximativ 3,7 milioane lei, cea din Corabia 2,65 milioane, iar Drăgănești-Olt ajung 2,55 milioane. Sume de aproximativ 2 milioane de lei vor intra și în conturile primăriilor din Caracal și Balș. Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a explicat care au fost criteriile de împărțire a banilor. „Practic sumele avute în conturile UAT-urilor cu ce se alocă asigură funcționarea până la finalul acestui an și desigur și cheltuielile după acest moment. Nicio comună să nu aibă sub trei luni de funcționare, chiar dacă acestea nu au solicitat Ministerului Finanțelor Publice aceste sume. Practic e o echilibrare pentru zona de comune, indiferent de culoarea politică a unor primari care administrează comunitățile locale”, a declarat ministrul de Finanțelor, Eugen Teodorovici.

Iată lista completă a localităților, cu sumele primite de fiecare: (cifrele înscrise în tabel sunt exprimate în mii de lei)

Articolul precedentProcurorii DIICOT încep audierea colegelor Alexandrei Măceşanu şi Luizei Melencu
Articolul următorPeste 7.700 de olteni cu datorii la Fisc pot cere ștergerea penalităților