Zeci de șomeri din Olt participă în fiecare lună la cursuri gratuite, organizate de Agenția de Șomaj. Limba engleză, contabilitatea sau cursurile de electricieni sunt cele mai solicitate. Calificările obținute sunt la mare căutare pe piața forței de muncă.

Oltenii care nu au un loc de muncă sau cei care vor să se reprofileze pot apela cu încredere la cursurile de formare ale Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă. Specialiștii spun că diplomele,  dar mai ales informațiile dobândite pe parcursul modulelor îi vor ajuta în carieră. Spre exemplu, cei care doresc să devină electricieni trebuie să știe că această meserie este foarte căutată, atât pe piața forței de muncă locale, cât și în rândul angajatorilor din Uniunea Europeană. Prin rețeaua Eures sunt disponibile joburi de electricieni plătite cu 2.300 de euro pe lună.

Luna viitoare, alte 56 de persoane vor participa la cele patru cursuri de formare profesională organizate de AJOFM Olt. Cofetar-patiser, lucrător în comerț, sudor electric și ospătar sunt meseriile în care oltenii se pot califica. În primele șase luni ale anului, au fost organizate 19 programe, la care au participat 285 de persoane, iar 77 au reușit să se angajeze în urma absolvirii cursurilor.

Articolul precedentTânăra ucisă la Caracal a sunat de trei ori la 112. Ce spune STS
Articolul următorMonstrul din Caracal a fost reţinut şi urmează să fie arestat preventiv