Consilierul de stat Darius Vâlcov nu se află la primul volum pe care îl coordonează şi care vizează „realizările guvernării“. În anul 2008, pe când era doar primar al Slatinei, Vâlcov a editat, tot pe bani publici, şi a distribuit către toţi slătinenii volumul „Slatina, dragostea mea!“.

Ulterior, acest volum a fost editat în fiecare an şi chiar Zilele Oraşului au purtat acest nume, până în anul 2016.

Executivul are pe ordinea de zi a primei şedinţe din acest an un memorandum care prevede publicarea unui volum, cu fonduri publice, privind implementarea măsurilor Programului de guvernare în anul 2018. Raportul Exectivului va fi realizat sub coordonarea lui Darius Vâlcov, care nu se află, aşadar, la prima experienţă de acest gen şi de aceea cel mai probabil el a fost cel care a venit cu această propunere.

„Programul de guvernare 2018-2020, document programatic, aprobat prin Hotărârea Parlamentului nr. 1 din 29 ianuarie 2018, include măsurile pe care Guvernul şi le-a asumat pentru atingerea obiectivului de realizare a unei «creşteri economice inteligente, sustenabile şi incluzive, de natură a furniza premisele consolidării unui stat puternic, proactiv şi a unei societăţi echilibrate, cu o clasă de mijloc extinsă»”, prevede memorandumul trimis de secretarul general al Guvernului Toni Greblă şi Ion Ghizdeanu, preşedinte al Comisiei Naţională de Strategie şi Prognoză.

De asemenea, documentul mai propune ca analiza şi coordonarea raportului să fie făcut de către Darius Vâlcov, consilierul pe probleme economice al premierului Viorica Dăncilă.

Totodată, Executivul vrea ca reprezentanţii Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză să transmită fiecărui minister, până pe 1 februarie, evaluările parţiale pe fiecare domeniu din programul de guvernare, pe baza situaţiei prezentate de acestea pe parcursul lunii octombrie 2018.

Articolul precedentPrimăria Caracal vrea să construiască un adăpost pentru câini
Articolul următorGhișeele Fiscului au program prelungit în această perioadă