Sfidare totală și scandal la judecătoria Mangalia, unde trebuia să înceapă procesul de omor al lui Vlad Pascu. Tânărul drogat care a luat viața a doi tineri nu merge nici măcar în fața familiilor la judecătorie, el va fi audiat prin videoconferință. Mai mult, părinții care și-au pierdut copii acuză magistrații că i-au pus pe drumuri și că au amânat procesul după ora 12.00. 

La Judecătoria Mangalia au ajuns, astăzi, părinții tinerilor decedați în accidentul rutier din 2 Mai. Tatăl lui Sebastian Olariu are la el o fotografie cu băiatul ucis în accident. În schimb, Vlad Pascu va fi audiat prin videoconferință.

„Asta este sfidare! Pe cine plătim noi? Din banii noștri? Doamna judecătoare vine și molfăie la guma de mestecat: „Asta e, la 12:30″. Eu nu sunt detașat. Eu m-am trezit la 3:30 ca să fiu aici. Ne pune pe noi niște proști să venim de la sute de kilometri pentru domnul Vlad Pascu. Eu vreau să-i dea drumul, că e în contestație. Eu îl duc acasă la mămica și la tăticul! E strigător la cer! Copilul meu a murit și tu te prezinți așa la prima înfățișare? Să-i fie rușine!”, a spus tatăl unui tânăr ucis în accident. 

Părinţii studenţilor ucişi la 2 Mai resping banii propuși de familia Pascu și vor să dea poliția în judecată. „Eu nu cumpăr sufletul copilului meu pentru câţiva arginţi”

Vlad Pascu va fi judecat pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.

Procurorii au stabilit că în dimineaţa de 19 august 2023 Vlad Pascu a condus un autoturism în timp ce se afla sub influenţa substanţelor psihoactive, iar la intrarea în localitatea 2 Mai a intrat cu maşina într-un grup de persoane care se deplasa pe marginea drumului. 

În urma accidentului, doi tineri, de 20 ani şi 21 de ani, au murit, iar alţi trei tineri au fost răniţi.

Vlad Pascu a părăsit locul accidentului şi a fost descoperit de poliţişti în localitatea Vama Veche.El se află în arest preventiv din data de 20 august 2023. Vlad Pascu a mai solicitat înlocuirea arestului preventiv cu o altă măsură preventivă mai blândă, dar instanţa i-a respins cererea.

În urma acestui accident mai mulţi poliţişti şi-au pierdut funcţiile din cauza modului în care au acţionat în orele de dinaintea producerii evenimentului rutier, printre aceştia aflându-se şi fostul şef al IPJ Constanţa, Adrian Glugă.

De asemenea, după această tragedie, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a anunţat o reorganizare a Poliţiei Judeţene Constanţa. 

Articolul precedentCarmen Dan acuză: Grindeanu a trădat PSD pentru Iohannis. Dezvăluiri incendiare la Realitatea Plus
Articolul următorFostul fotbalist al Barcelonei, brazilianul Dani Alves, a fost condamnat la închisoare