Doi porci mistreți împușcați pe fundurile de vânătoare și Verguleasa și Spineni aveau trichineloză, transmit reprezentanții Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt. Boala nu a fost confirmată la niciunul din porcii sacrificați în gospodăriile populației.

„În perioada 01.12.-17.12.2018 la Circumscripțiile Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Oficiale din localitățile Balș, Caracal, Corabia, Draganești Olt, Scornicești și Slatina au fost efectuate un număr de 732 examene trichineloscopice directe, toate fiind corespunzatoare. De asemenea, în aceeași perioadă, în Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranta Alimentelor Olt, au fost efectuate 115 de examene trichineloscopice, prin metoda digestiei artificiale, pentru porcii mistreți împuscați în partidele de vânătoare organizate în fondurile cinegetice din județ, fiind depistate 2 probe pozitive provenite din fondurile de vanatoare 5 Verguleasa și 3 Spineni”, a explicat Venera Popa, consilier superior în cadrul DSVSA Olt.

Carcasele celor doi mistreți au fost duse la o unitate de neutralizare, pentru a fi incinerate. În cazul în care boala va fi descoperită și la porcii domestici, proprietarii vor fi despăgubiți, spun reprezentanții DSVSA.

Articolul precedentLocuinţe sub preţul pieţei, la Slatina. Licitaţia, la începutul anului viitor
Articolul următorO fost emis ordinul de proiectare pentru reabilitarea Podului Olt de la Slatina