Little kid with small pox examinated by a physician - isolated, closeup on torso - isolated

În timp ce numărul cazurilor noi de gripă a scăzut în comparație cu perioada anterioară, acum o nouă boală amenință preșcolarii și elevii din județ. Au fost confirmate deja două focare, la Colegiul Ion Minulescu din Slatina și la o grădiniță din Balș.

Direcția de Sănătate Publică Olt a înregistrat, de la începutul anului și până acum 18 cazuri de varicelă, fiind confirmate și două focare de boală în unități de învățământ din județ. „De la începutul anului au fost instituite două focare de varicelă în colectivități de învățământ preșcolar și școlar din Slatina și Balș. Numărul cazurilor cumulate este de 18”, a explicat Gabriela Gogiu, purtătoarea de cuvânt al DSP Olt.

Se așteaptă însă o creștere a numărului de cazuri, întrucât boala este contagioasă și se răspândește cu rapiditate în special în rândul copiilor care intră în colectivitate. În cabinetele medicilor de familie ajung din ce în mai mulți copii bolnavi de varicelă, în această perioadă. Toți sunt nevaccinați, iar boala afectează și adolescenți, care fac forme mai severe. „În ultima perioadă s-au prezentat foarte mulți copii cu varicelă, în deosebi copii cu vârste mai mari de 12 ani. În cazul lor, fiind nevaccinați, simptomele sunt mult mai severe”,a  explicat Dorian Costescu, medic pediatru.

Copiii pot fi imunizați împotriva varicelei. Vaccinul nu este inclus în schema obligatori, însă poate fi achiziționat din farmacii la prețul de aproximativ 185 de lei. E nevoie de două doze pentru ca cei mici să fie protejați de virus.

Articolul precedentZeci de fermieri din Coteana, protest la sediul PNL Olt. Ce vor crescătorii de animale
Articolul următorO familie din Olt a rămas fără casă, în urma unui incendiu de proporţii – FOTO&VIDEO