Poliţiştii olteni din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat patru percheziţii în judeţele Olt şi Sibiu, într-un dosar de evaziune fiscală, vizată fiind o firmă din Potcoava.

În această dimineaţă, poliţiştii olteni, sprijiniţi de cei ai Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au efectuat patru percheziţii în Potcoava, Vultureşti şi Sibiu, la sediile unor firme şi la domiciliile unor persoane bănuite că au prejudicat bugetul statului cu aproape 200.000 de lei, prin evaziune fiscală.

„În fapt, administratorii unei firme din județul Olt sunt bănuiți că, în perioada 2012-2016, au înregistrat în contabilitate achiziţii fictive de bunuri (mobilier urban), de la mai multe societăți comerciale de tip fantomă, cu scopul de a diminua obligațiile de plată către bugetul de stat, sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe profit și a TVA-ului. Prejudiciul cauzat bugetului de stat ar fi în valoare de 200.000 de lei”, se arată în comunicatul de presă remis de IPJ Olt.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate documente de evidență contabilă, unități de calcul și alte înscrisuri.

Poliţiştii au pus în executare două mandate de aduce, administratorul firmei din Potcoava şi un împuternicit al aceleiaşi firme, cu domiciliul în Sibiu, au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

Douăzeci de poliţişti din cadrul celor două inspectorate de poliţie au participat la acţiune, sprijiniţi de luptătorii SAS Olt.

Articolul precedentMomente emoționante la Gala Superlativelor. Poveștile veteranilor de război au impresionat o sală întreagă
Articolul următor30% din angajaţii Alro ies la pensie, în următorii 10 ani