Deputatul Mihai Niţă, schimbat miercuri din funcţia de preşedinte al ALDE Olt, a anunţat că toţi parlamentarii formaţiunii care sunt nemulţumiţi de acţiunile lui Călin Popescu Tăriceanu urmează să preia un alt partid politic cu care să susţină PSD la Guvernare.

Mihai Niţă spune că „aşa ar fi corect”, iar preluarea unui nou partid de către nemulţumiţii din ALDE ar urma să se facă, săptămâna viitoare.

„Sunt supărat că m-au dat afară din funcţia de preşedinte al filialei Olt. N-o să fac nimic, îmi văd de treaba mea. Voi lupta, cât se poate, cu conducerea şi sper ca, săptămâna viitoare, să avem un partid care să facă o alianţă cu PSD. Sper! Ne vom reuni şi vom lua o decizie, acesta este pasul următor. Vom intra într-o formaţiune politică, vom prelua un partid, care există dar nu este cunoscut. Aşa ar fi corect, să susţinem alianţa de guvernare în continuare, şi sper să se întâmple aşa”, a declarat Niţă.

Deputatul Mihai Niţă a fost înlocuit, miercuri seara, de conducerea centrală a ALDE, din funcţia de preşedinte al filialei Olt cu vicepreşedintele CJ, Ioan Ciugulea. Niţă spune că ALDE se va desfiinţa ca partid.

„Organizaţia locală rămâne ALDE Olt, până când se desfiinţează partidul la nivel naţional. Nu mai poate folosi denumirea de ALDE”, a spus parlamentarul.

Luni, Mihai Niţă a demisionat din grupul parlamentar ALDE din Camera Deputaţilor, urmând să activeze ca deputat neafiliat.

O dată cu Niţă, din grupul parlamentar ALDE au mai demisionat Graţiera Gavrilescu, Alexandru Băişanu, Ion Cupă şi Marian Cucşa.

Potrivit art. 12 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, drupurile parlamentare sunt structuri ale Camerei Deputaţilor. Ele se pot constitui din cel puţin 10 deputaţi care au candidat în alegeri pe listele aceluiaşi partid politic, ale aceleiaşi formaţiuni politice, alianţe politice sau alianţe electorale.

În acest moment, dintre cei 14 membri rămaşi în grupul ALDE, doar 9 au fost aleşi pe listele formaţiunii.

Articolul precedentPrimăria Slatina, strategie de scoatere a traficului greu din oraș. În ce stadiu sunt proiectele
Articolul următorOltenii se pregătesc de festival. Programul complet al evenimentului