Fructele și legumele oltenești vor ajunge săptămâna viitoare la Zilele Recoltei, în Sibiu. Tinerii fermieri își vor expune marfa în Piața Mare din oraș, în cadrul evenimentului programat să se desfășoare în perioada 6-8 septembrie.

Legumicultorii olteni care vor merge la Sibiu fac parte din categoria celor care au accesat fonduri europene pentru dezvoltarea fermelor. De aceea produc marfă de calitate, care se vinde bine atât în marile lanțuri de magazine cât și în piețe sau la târguri mari de profil. „Membrii Asociației Tinerilor Fermieri din Olt vor participa în perioada 6-8 Septembrie la Zilele Recoltei – ,,Recoltele Toamnei” – eveniment care vor avea loc în Piața Mare din Sibiu. Tinerii fermieri beneficiari de fonduri europene și ai programului Tomata vor expune și comercializa legume și fructe în standurile – căsuțele special amenajate pe esplanada Pieței Mari din Sibiu”, a anunțat Florin Ciobanu, consilierul ministrului Agriculturii.

În județul Olt, mulți tineri care au lucrat în agricultură în străinătate s-au întors acasă și au investit în afaceri agricole. Produc mai ales tomate în spații protejate, dar obțin profit atât din culturile de ardei, vinete, dar și din usturoi sau din livezi.

Articolul precedentParcul Tineretului, deschis oficial pentru distracție și relaxare
Articolul următorPrima seară Slatina Street Food Festival, surprinsă într-o GALERIE FOTO