Mai multe filtre au fost instituite de poliţiştii olteni, în puncte ale judeţului, pentru verificarea transportului de produse de origine animală, în contextul confirmării a două focare de pestă porcină africană, în judeţul vecin Teleorman.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu, a declarat că oamenii legii vor supraveghea şi tâgurile de săptămână.

„IPJ Olt are filtre instituite pe raza județului Olt, în care polițiștii rutieri, de ordine publică și cei de investigare a criminalității economice verifică legalitatea transportului de produse agroalimentare de origine animală – suine. De asemenea, toate  târgurile săptămânale vor fi monitorizate de polițiștii de investigare a criminalității economice și de cei de ordine publică în vederea verificării legalității comercializării de produse de origine”, a declarat reprezentantul IPJ Olt.

Nouă localităţi din judeţul Olt se află în zona de supraveghere a focarului de pestă porcină africană, după ce existenţa virusului a fost confirmată, marţi, în localitatea Slobozia Mândra, din judeţul Teleorman, la limita cu Oltul. Este vorba despre localităţile: Scărişoara, Plăviceni (comuna Scărişoara), Jieni (comuna Rusăneşti), Rusăneşti, Cilieni, Potlogeni (comuna Tia Mare), Tia Mare, Doanca (comuna Tia Mare) şi Izbiceni.

Ulterior, un alt focar a fost confirmat în judeţul vecin, în localitatea Scrioştea.

 

 

Articolul precedentLa Caracal, a doua centură de ocolire a oraşului este aproape gata – Foto
Articolul următorMai multe joburi decât numărul participanților, la bursa locurilor de muncă pentru absolvenți