Liberalii conduşi de Mario De Mezzo au reuşit să întineze Sărbătoarea Zilei Naţionale şi să să-şi bată joc de valorile naţionale.

Delegaţia PNL condusă de candidatul la Primăria Slatina, Mario De Mezzo, a depus duminică, la ceremonia organizată cu ocazia Zilei Naţionale, o coroană de flori cu ordinea culorilor tricolorului inversată. Acelaşi lucru se putea vedea şi pe una dintre panglicile coroanei.

Potrivit articolului 12, alineatul 1 al Constituţiei României, „Drapelul României este tricolor, culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu”. Adică exact invers faţă de coroana depusă de liberalii din Slatina, duminică.

În plus, liberalii conduşi de Mario De Mezzo au mai comis o gafă, de 1 Decembrie, călcând în picioare ordinea în care se depun coroanele cu flori şi aducând aminte de vechile partide extremiste care depuneaui jerbele înaintea instituţiilor publice, vrând să epateze în faţa tuturor. Şi aceasta este tot o încălcare a legii. Este vorba despre Legea 215/2016 privind ceremoniile oficiale, care prevede la articolul 10. Alineatul (1) că „Organizatorul ceremoniei oficiale (autoritatea sau instituţia organizatoare împreună cu instituţia publică participantă cu rangul cel mai înalt) stabileşte lista participanţilor, locul şi poziţia acestora, data, locaţia şi desfăşurătorul ceremoniei”.