Şeful Serviciului Poliţie Rutieră (SPR) Olt, Cristian Tiţa, a pus capăt unor mituri şi teorii, care circulă printre şoferi, conform cărora aparatul radar nu poate înregistra viteza de deplasare a unui vehicul, pe timpul nopţii.

Cristian Tiţa a declarat că, inclusiv la nivelul judeţului Olt, cinemometrele sunt folosite chiar şi noaptea, în anumite condiţii.

„Da, se poate. Inclusiv la nivelul judeţului nostru, folosim aparatele de măsurare a vitezei, pe timpul nopţii, în zone iluminate. Bineînţeles că filmarea trebuie să îndeplinească toate condiţiile de legalitate, să se vadă numărul de înmatriculare, iar în situaţia în care se face contestaţie să-l vadă şi judecătorul, atunci când se cere filmarea. Se înregistrează la fel ca ziua pentru că, până la urmă, este vorba despre mecanismul de funcţionare”, a afirmat şeful SPR.

El a adăugat că în cadrul Serviciului sunt poliţişti specializaţi în operarea acestor aparate.

„Într-adevăr, noaptea este mai greu din cauza elementului vizibilitate. Sunt condiţii de vizibilitate clar mai reduse şi atunci operatorul radar trebuie să fie foarte bun. Sunt poliţişti specializaţi care sunt foarte buni pe ceea ce fac, ca în orice domeniu”, a mai spus Cristian Tiţa.

Articolul precedentDatornicii dintr-un oraş din Olt scapă de majorări şi penalităţi, dacă plătesc tot impozitul
Articolul următorTrustul Realitatea a lansat încă două televiziuni: Realitatea Sportivă și Realitatea Star – invitați surpriză în platou – VIDEO