Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a anunţat, că marţi vor fi deschise încă 12 cabinete pentru vaccinare cu serul Moderna, în mai multe judeţe, ajungându-se astfel la 89 de fluxuri pentru acest tip de vaccin, relatează realitatea.net

Andrei Baciu: „Mâine dimineaţă vor fi deschise încă 12 fluxuri/cabinete pentru vaccinare cu serul Moderna. Astfel, vom ajunge la 89 de fluxuri pentru acest tip de vaccin. Ele au fost adăugate în platforma #RoVaccinare din 2 aprilie, iar până la ora 16,00 au fost programate 4.993 persoane doar pentru aceste cabinete noi.”

Cele 12 cabinete vor fi deschise în 9 judeţe, după cum urmează: Buzău (1 cabinet); Cluj (2 cabinete); Dolj (1 cabinet); Ialomiţa (2 cabinete); Mureş (1 cabinet); Prahova (1 cabinet); Sălaj (1 cabinet); Teleorman (1 cabinet); Tulcea (2 cabinete).

Pentru cele 12 noi fluxuri, luni la ora 16,00 erau 8.350 de persoane înscrise pe lista de aşteptare. Un număr de 6.159 persoane au fost notificate, iar 4.993 persoane au fost programate.

Potrivit lui Andrei Baciu, prin cele 12 fluxuri de vaccinare împotriva COVID-19 vor trece săptămânal peste 5.000 de persoane.

Andrei Baciu: „Orice cabinet deschis ne ajută să atingem obiectivul pe care ni l-am asumat, iar din luna iunie, aşa cum a precizat domnul premier Florin Cîţu, să facem un prim pas spre revenirea la viaţa de dinainte de pandemie. În luna iulie vrem ca rezultatele să ne arate că cel puţin 10 milioane de persoane au fost vaccinate.”

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala

Articolul precedentA avut Ceaușescu un miliard de dolari în conturi? Banii strânși de dictator pentru zilele negre
Articolul următorSorin Cîmpeanu: „Am creat cadrul legal pentru ca grădinițele să poată organiza activități cu copiii și în perioada vacanței”