Consiliul Județean pregătește o nouă licitație pentru desemnarea unei firme care să colecteze deșeurile din județ. Între timp însă, societatea care câștigase aceste servicii dar nu a reușit să le presteze, nici după 4 luni de amânare, a dat în judecată Consiliul Județean. Halda de deșeuri de la Bălteni este funcțională și preia gunoiul de la operatorii din județ.

E cale lungă până să fie colectat tot gunoiul din județ și transportat organizat către halda ecologică de la Bălteni. După o licitație contestată și trimisă în instanță, reprezentanții Consiliul Județean sunt nevoiți să reia aceeași procedură anevoioasă. Asta după ce firma Rosal, care câștigase într-un final colectarea gunoiului, n-a reușit să își îndeplinească obligațiile și a mai și dat în judecată autoritățile pentru că au reziliat contractul. „Știu că ne-au chemat în judecată pentru rezilierea contractului. În același timp, noi mergem înainte cu reluarea procedurii pentru licitația de colectare a deșeurilor. Chiar dacă este un proces, atâta timp cât nu se va suspenda această procedură de instanță, noi vom putea să o continuăm”, a spus Marius Oprescu, președintele CJ Olt.

Gestionarea haldei ecologice de la Bălteni este asigurată de Salubris, iar serviciul funcționează fără probleme, preluând deșeurile de la toți operatorii din județ. „La stația de la Bălteni s-a dat drumul și la selectare, lucrurile funcționează bine. Din păcate, nu avem operator în întreg județul până nu vom scoate la licitație din nou și vom desemna un câștigător care să opereze în tot județul. În momentul de față, gunoiul se duce doar din localitățile care au contract cu un operator existent”, a mai spus președintele CJ Olt.

Colectarea, depozitarea și sortarea deșeurilor din județ ar urma să se realizeze în cadrul unui proiect cu fonduri europene accesat de Consiliul Județean.

Articolul precedentAproape 2.800 de absolvenţi ai liceului din Olt aşteptaţi, luni, să susţină bacalaureatul
Articolul următorDolj: Un tânăr a murit după ce s-au răsturnat cu mașina