Polițiștii locali au făcut primul bilanț din acest an al utilizării sistemului de supraveghere video din oraș. Camerele stradale și-au dovedit utilitatea atât pentru stabilirea vinovăției în producerea unor accidente rutiere cât și pentru înregistrarea unor încăierări, pentru prinderea hoților sau tâlharilor. Tot cu ajutorul sistemelor video au fost prinși tâlhari, dar și cei care au distrus mobilierul stradal ori au aruncat deșeuri în locuri nepermise.

Într-un top al situațiilor în care sistemul video al orașului și-a dovedit utilitatea, pe primul loc se situează tamponările sau accidentele rutiere surprinse de camere. Cu ajutorul imaginilor, oamenii legii au stabilit mai ușor vinovații. La fel de utile s-au dovedit camerele video ale orașului și atunci când s-au făcut cercetări pentru stabilirea condițiilor în care s-au produs anumite scandaluri sau încăierări.

„Cele mai multe situații au vizat tamponări în intersecții, acolo unde acest sistem a surprins momentul impactului. Pe un loc doi sunt situațiile în care camerele au surprins  altercații între cetățeni care fie au declanșat scandaluri sau încăierări, fie cetățeni care au fost agresați. În baza acestor imagini au putut să se stabilească vinovații și condițiile în care s-au produs incidentele”, a spus Adrian Pop, directorul Poliției Locale Slatina.

Iar prinderea celor care voiau să arunce deșeuri în locuri nepermise s-a realizat, în mare parte, cu ajutorul camerelor video ale orașului. „Nu mai puțin de 200 de situații în care polițiștii locali au aplicat sancțiuni pentru depozitarea deșeurilor în locuri nepermise au avut la bază sesizări ale sistemului de supraveghere video. În peste 180 de situații, reprezentanții MAI au solicitat imagini pentru a proba anumite situații sau pentru a întocmi mai bine dosarele pe care le au în lucru”, a mai adăugat Adi Pop.

De asemenea, mașini furate au fost recuperate după ce au fost identificate pe camerele de supraveghere, iar mai multe tâlhării au fost probate după ce sistemul de supraveghere a surprins traseele răufăcătorilor.

Articolul precedentFamilia de greci care şi-a luat numele de la Slatina. Recurs la istorie
Articolul următorÎnceput de an şcolar pentru aproape 55.000 de elevi din Olt. Aproape o treime dintre şcoli funcţionează fără autorizaţie sanitară