Municipalitatea vrea să demareze cât mai repede procedura de înlocuire a lifturilor din oraș. Însă nu toți reprezentanții asociațiilor de proprietari au depus documentația solicitată. Așa că reprezentanții Administrarea Patrimoniului fac un apel către cei care administrează ascensoarele din blocuri să se grăbească să aducă dosarele.

Primăria Slatina va înlocui toate cele 90 de lifturi de la blocurile din oraș, fără ca cetățenii să plătească. Autoritățile au nevoie în schimb de o hotărâre a adunării generale din fiecare asociație vizată, dar și de un tabel cu semnăturile locatarilor. Deși au fost convocați la o ședință de lucru pe această temă încă de la începutul lunii noiembrie a anului trecut, mai sunt încă președinți de asociații care nu au adus aceste documente la Direcția Administrarea Patrimoniului.

„Au fost depuse până în acest moment solicitări pentru reabilitarea  a 67 de lifturi, venite de la 50 de asociații de proprietari. Îi așteptăm în continuare pe cei care nu au ajuns, să își depună solicitările întrucât se va demara procedura privind expertiza acestor lifturi”, a explicat Narcisa Ionescu, directorul DAP Slatina.

Chiar dacă regulamentul nu prevede o dată limită pentru depunerea dosarelor, cei de la Administrarea Patrimoniului spun că ar vrea să demareze cât mai curând înlocuirea componentelor vechi ale ascensoarelor. „ Nu există un termen limită, dar ar fi bine să se prezinte cât mai repede la direcția noastră pentru a-și înregistra solicitările, pentru ca atunci când se finalizează această expertiză să fie depuse toate solicitările. După aceea se av demara efectiv procedura de înlocuire a componentelor, așa cum este precizat în Ordonanța 18”, a mai explicat Narcisa Ionescu.

Locatarii nu vor plăti nimic pentru schimbarea lifturilor. O modificare a legislației permite autoritățile să suporte costurile pentru aceste investiții care în trecut ar fi trebuit realizate exclusiv pe banii proprietarilor de locuințe.

Articolul precedentStănescu: „Eu cred că PSD va avea un candidat la prezidenţiale; preşedintele partidului“
Articolul următorÎnvăţătorul din Olt care a contribuit la Unirea de acum 160 de ani