Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a desfășurat zilele acestea o campanie de verificare a societăților care lucrează cu zilieri. Au vrut să știe dacă le sunt respectate drepturile și au constatat că unii patroni îi păcăleau, oferindu-le mai puțin decât prevede legea.

Localurile de nunți au fost in vizorul inspectorilor de muncă, în ultima perioadă. Vizați au fost ospătarii și personalul cu statut de zilieri, de multe ori defavorizați de cei care îi angajează. Cei de la ITM au vrut să vadă dacă aceștia primesc venitul minim garantat pentru munca pe care o prestează, dar și dacă sunt înscriși în registrul pentru zilieri. „Au fost verificaţi 26 de beneficiari la care zilierii presetează muncă necalificată cu caracter ocazional. În urma controalelor, au fost dispuse 17 măsuri de remediere a deficienţelor constatate şi au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale. Doi beneficiari din Caracal, unul din domeniul catering şi celălalt care se ocupă cu organizarea de evenimente, au primit avertisment pentru neacordarea remunerației minimă brută pe țară garantată în plată”, a spus Bogdan Ţucă, purtătorul de cuvânt al ITM Olt.

Verificările au făcut parte dintr-o campanie tematică, reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt controlând mai mulţi beneficiari la care zilierii prestează muncă necalificată cu caracater ocazional.

Articolul precedentLegumicultorii din cooperative au dat lovitura! Noi contracte de livrare a produselor
Articolul următorZeci de permise reţinute, în doar 48 de ore. Poliţiştii au împărţit şi sute de amenzi