Consilierii județeni au fost chemați astăzi în ședință extraordinară, să aprobe proiectul Companiei de Apă care vizează investiții majore în rețelele de utilități. Sunt 25 de localități care vor beneficia de fonduri europene pentru extinderea sistemelor de apă, canalizare și epurare, valoarea totală a investițiilor fiind de peste 207 milioane de euro.

Depus de Compania de Apă încă din 2016 la Comisia Europeană pentru analiză, proiectul „Dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Olt, în perioada 2014-2020” e gata să fie implementat. Astăzi astăzi a primit și aprobarea consilierilor județeni.

Investițiile pe fonduri europene derulate prin intermediul Companiei de Apă includ rețele de apă, canalizare și stații de epurare în 25 de localități ale județului, respectiv  Slatina, Caracal, Corabia, Balş, Potcoava, Scorniceşti, Drăgăneşti, Dăneasa, Băbiciu, Gostavăţu, Scărişoara, Fărcaşele, Dobrosloveni, Izbiceni, Giuvărăşti, Bălteni, Perieţi, Schitu, Rusăneşti, Piatra-Olt, Găneasa, Tia Mare, Şerbăneşti, Crâmpoia şi Vişina. „Am aprobat, în şedinţa Consiliului Judeţean de astăzi, Master Planul judeţului Olt şi studiul de fezabilitate cu indicatorii tehnico-economici, pentru acest proiect. Acelaşi lucru l-au făcut şi consiliile locale implicate, care au investiţii pe raza localităţilor. Este vorba despre peste 20 de localităţi, sunt 150 milioane de euro, din care aproximativ 50 de milioane de euro reprezintă numai construcţia de reţele de canalizare, de apă, staţii de epurare şi uzine de apă. Suntem pe ultima sută de metri, sperăm ca foarte curând să semnăm contractul de finanţare”, a declarat Marius Oprescu, președinte CJ Olt

La Caracal, Balș și Corabia vor ajunge sume mai mari decât în restul localităților. Cele trei orașe nu au făcut parte din Compania de Apă de la început și nu au mai beneficiat de finanțare europeană pentru rețelele de utilități. „Acest proiect înseamnă modernizarea reţelelor existente din majoritatea oraşelor şi extinderea acestor reţele în comune. Balş, Caracal şi Corabia vor beneficia de cele mai mari investiţii pentru că, aşa cum ştim, în Balş şi în Caracal n-au fost investiţii pe primul exerciţiu bugetar european pentru că în acel moment au hotărât să se retragă din Compania de Apă. În acest moment, au înţeles că atunci au pierdut nişte bani şi au intrat în acest proiect. Sperăm să reuşim să ducem la bun sfârşit toate aceste investiţii”, a mai spus Oprescu.

Master Planul și studiul de fezabilitate ale proiectului Companiei de Apă au fost aprobate și de consiliile locale din comunele și orașele vizate de investiții.

 

Articolul precedentStâne de oi din Tufeni, amendate pentru munca la negru
Articolul următorBani în plus pentru sănătate și asistență socială, la rectificarea bugetară a Consiliului Județean