Un bust al fostului mare jucător al Universităţii Craiova, Ion Oblemenco, va fi dezvelit, vineri, în oraşul său natal, Corabia.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei, la eveniment vor participa membri ai familiei fostului mare jucător, Marcel Popescu – manager general Universitatea Craiova, Sorin Cârțu – președinte CS Universitatea Craiova, Teo Țarălungă, fost coleg și unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Ion Oblemenco, foști componenți ai Craiovei Maxima precum și oficialități locale și județene.

Ion Oblemenco născut în orașul Corabia în data de 13 Mai 1945, a fost unul dintre cei mai mari fotbaliști români, supranumit Tunarul din Bănie. A jucat 285 de jocuri în divizia A, înscriind 170 de goluri și câștigând în total 4 titluri de golgheter al României. Pentru Universitatea Craiova a jucat în perioada 1966 – 1977. În 1982 duce Știința, ca antrenor, în premieră pentru echipele de club din România, în sferturile Cupei Campionilor Europeni. A decedat în data de 1 Septembrie 1996 la vârsta de 51 de ani.

Din anul 2002 Ion Oblemenco este cetățean de onoare al orașului Corabia.

Bustul lui Ion Oblemenco, operă a sculptorului corăbian Emilian Nuțu, este amplasat în parcul Carol I , în vecinătatea Sălii de sport „Lulu Stănescu” și a Complexului sportiv „San Siro”.

Articolul precedentAlertă în București! Un deținut condamnat la 23 de ani de închisoare a fugit dintr-un spital
Articolul următorS-a stabilit alocarea fondurilor, prin Anghel Saligny, pentru reţele de gaze